СИНЯ ЛАМПА 

За Никулден Ембака пуснат от затвора под „домашен арест“

В навечерието на Никулден Емил Първанов – Ембака беше освободен от затвора с мярка „ домашен арест“. Петчленен състав на благоевградския Окръжен съд председателстван от Диана Узунова постанови промяната на мярката с мотива, че осъденият на 12 години затвор за убийството на легионера Николай Чивиев все още не е с окончателно влязла в сила присъда

Защитата е обжалвала присъдата в Софийския апелативен съд, където още не са били разгледани мотивите на делото и първоинстанционният съд е променил мярката. Това обясни пред журналисти един от адвокатите на Ембака Росен Недин. Окръжна прокуратура в Благоевград ще протестира променената мярка пред САС.

39-годишният Първанов е вече при семейството си в санданското село Лешница – наскоро му се е родило и второ дете. На проточилият се над 3 години съдебен процес Емил Първанов беше оправдан по обвинението за убийство по хулигански подбуди и признат за виновен по първоначалното обвинение – обикновено убийство. Той бе осъден да изплати обезщетение на тримата наследници на Николай Чивиев в общ размер от 340 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, както и съдебни разноски за около 17 000 лв.

Припомняме, че на 26 юни 2015 г. на строящата се отсечка от АМ “Струма” в района на Сандански Ембака нарушил забраната и се опитал да премине с колата си през обекта. След автогонка между координатора на фирма „Агромах“ Николай Чивиев и Ембака се разиграло сбиване между двамата. Емил Първанов започнал да хвърля камъни по Чивиев, като един от тях го улучва в главата. В резултат на черепно-мозъчната травма малко по-късно той умира. Към момента Ембака се води неосъждан по случая.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ