НОВИНИТЕ 

МВР пикчърс представи: Николай Банев вече е у нас!

МВР разпространи видео и снимки от посрещането на Евгения и Николай Баневи на летище София. Те пристигнаха днес по обяд, след като бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура.

Николай Банев пристигна със самолет от Франкфурт кацна на летище София в 13,39 ч. Преди него на летището кацна жена му Евгения. По правило двама арестанти под конвой не могат да пътуват в един и същ самолет.

След това Баневи бяха отведени в следствен арест, където от прокуратурата им предявиха обвинения за присвояване и данъчни престъпления.

Утре Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгения и Николай Баневи.

Съпрузите бяха задържани във Франция след европейска заповед за арест. Те прекараха там повече от месец в различни арести до решението на френски съд да ги върне у нас.

Майката на бизнесмена Николай Банев – Мария също ще бъде обвинена като член на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, след като днес Евгения и Николай Баневи пристигнаха с белезници от Франция, цитиран от 24 часа.

Той обясни, че Банев е подведен под отговорност за лидер на престъпна група, която източила 4 предприятия и им нанесла щети за над 90 милиона лева. Банев ще получи обвинение и за пране на над 1 милиард лева.

Банева също е обвинена за член на престъпна група, която е помагала в източването на предприятията „Полимери“ АД, „Елма“АД, “Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД. По-интересното е, че в дома им в квартал „Бояна“ съпрузите държали незаконно около 100 патрона, за които нямали разрешително. На Николай Банев му го взели след обвинение за закана с убийство.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ