Home » Свят » Турция се завръща към нормален живот без противоепидемични мерки

Турция се завръща към нормален живот без противоепидемични мерки

Сподели новината

Турция постепенно се завръща към нормалния живот, като тези дни се очаква да бъдат отменени противоепидемичните мерки, които в продължение на две години бяха прилагани в страната.

"Завръщаме се към времето, когато не познавахме Фахреттин Коджа”, написа в Туитър турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа. Той посочи, че успешно е преодолян много важен етап в борбата срещу епидемията.

В Турция се наблюдава силен спад в случаите на КОВИД-19, както и в броя на жертвите в сравнение с предишните месеци. Вчера (10 април) са регистрирани 5609 нови случая на КОВИД-19 при направените 172 461 теста, а броят на оздравелите е 7315 души. 32-ма, заразени с коронавируса, са починали през изминалите 24 часа.

По препоръка на консултативния съвет за борба срещу КОВИД-19 се предвижда да бъде изцяло отменено носенето на предпазни маски и в закрити помещения, както и в обществения транспорт. Очаква се да бъде отменен и здравният сертификат при междуградските пътувания.

Преди това отпадна необходимостта за носене на предпазни маски на открити места, както и представянето на здравен код в магазините и заведенията.

Здравните специалисти обаче препоръчват спазване на социална дистанция.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар