ТЕМА 

Адвокат: Делото срещу Баневи е с рекламна цел

Екстрадицията е стандартна, няма нищо особено в нейното изпълнение. Такива са правилата за конвоиране на лица, които имат мярка за неотклонение задържане под стража, каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов по повод вчерашната екстрадиция в България на Николай и Евгения Баневи, обвинени в „пране“ над 1 млрд. лева.

Решението им да се съгладсята да бъдат върнати в България малко ме изненада, заяви, журналистът Стефан Ташев. Досега нямам спомен някой да е обвиняван за толкова много пари – над 1 млрд. лева. Това е много бомбастично. Въпросът е как ще се докаже това, всякакви обвинения могат да бъдат повдигани, добави Ташев.

За да могат да бъдат „изпрани“, първо трябва да бъдат придобити тези пари, посочи Рангелов, като добави, че обвинението за „изпиране“ на над 1 млрд. лева не му изглежда сериозно. Изглежда ми лесна единствено перспективата по обвинението за незаконно притежание на оръжие, по другите обвинения ще трябва да чакаме години, заяви юристът.

По думите му делото срещу Баневи е с рекламна цел. Такава медийна истерия помага за отклоняване на вниманието на обществото от истинските проблеми. Битката срещу олигархията буди симпатии, каза още Людмил Рангелов.

Къде са били през годините районните прокуратури, за да се задействат, а чак сега специализираната прокуратура трябва тепърва да събира доказателства, заяви Стефан Ташев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ