НОВИНИТЕ 

Глосов: Само 5 пътни отсечки отговарят на исканията на БСП за проверка

Не сме забранили на БСП да прави проверка на пътищата. Предвид обществения интерес, ние сме ги призовали да посочат специалисти, които да извършат подобна проверка. Те настояват това да стане за тяхна сметка. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов в ефира на БТВ.

„Повечето от пътищата, за които се иска проверка на качеството, са построени във времето много преди посочения 5-годишен срок назад. Само 5 пътни отсечки са в рамките на исканията на БСП за пътища, строени през последните 5 години. Един от участъците на АМ Хемус дори е построен преди повече от 30 години и не е ремонтиран.

Той припомни, че през 2014 година, по искане на правителството на Пламен Орешарски е направена пълна ревизия на пътищата, построени с евросредства. Взети са проби от пътните участъци, а експертизата е извършена от италиански експерти. Нередности не са констатирани“.

Относно пътя край Своге, където стана тежка катастрофа с жертви, е имало е разминаване с рецептурата на пътната настилка, от това което е положено, признават от АПИ. Заради следваните действия в момента обаче, Глосов отказа да даде подробности.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ