Home » България » Деца от „Студентски град“ ще ходят на училище в друг квартал

Деца от „Студентски град“ ще ходят на училище в друг квартал

Сподели новината

Ново райониране при кандидатстването за първи клас бе обявено в кв. „Студентски град“ в столицата. Това изненада родителите на първокласниците и промени първоначалните им планове за това къде ще бъдат записани децата им, съобщи бТВ.

Според родителите те са били поставени пред свършен факт. Така едната част от децата в квартала не могат да кандидатстват за близкото 55-то училище, а трябва да кандидатстват в кв. „Младост“ в 39-о училище.

„Решението е абсурдно. Противоречи на изискването за уседналост. Искат ни 3 години уседналост, а две седмици преди приема тези права ни се отнемат“, казва Александър, баща на първокласник.

Според Даниела, на чието дете също предстои постъпване в 1. клас, ситуацията е абсурдна. Нейното дете посещава предучилищна група в 55-то училище с надеждата, че допълнителната точка при кандидатстване ще помогне за приема именно в него, но сега трябва да кандидатства в 39-то, защото другото дори не попада в техния район.

Родителите са изготвили колективна жалба към общината.

Кметът на район Студентски заяви, че решението за промяна на района е взето на заседание с дирекция „Образование“ и в присъствието на директорите на две от училищата в района. По този начин се решавал проблем с дефицит на места.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар