Home » България » Гешев: Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления

Гешев: Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления

Сподели новината

„Нали искат откритост и публичност от главния прокурор? Мисля, че откритост и публичност Прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици. Решенията на българските политици ще плащат гражданите“. Това каза главният прокурор Иван Гешев преди старта на дебатите по предсрочното прекратяване на мандата му.

„Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона на съдебната власт. Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че Прокуратурата ръководи съдебното следствие, а не съдът. Прокуратурата има законодателна инициатива“, каза още Гешев.

„В рамките на миналото заседание на пленума на ВСС разбрах, че по право участвам във Висшия съдебен съд, а не във Висшия съдебен съвет. Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона на съдебната власт. Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че едва ли не Прокуратурата ръководи съдебното следствие, а не съдът. Прокуратурата има законодателна инициатива.

Да подариш разкази на Йовков и Вазов на неправителствена организация, представлява враждебно и арогантно отношение към неправителствени организации. Очаквам да повиша нивото си на обща култура и правни знания. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. И то щеше да е тъжно за българската държавност.

В името на българската държавност се надявам министърът на правосъдието вместо да обикаля телевизионните студия, и най-вероятно да заявява неверни твърдения с откровено политически характер, които уронват престижа на съдебната власт и по този начин засягат всеки един български гражданин, да заяви твърденията си в пленума на ВСС, а не да мълчи.

Г-н Христо Иванов и г-жа Надежда Йорданова да не се крият. Да излезем пред българските граждани и всеки да чуе аргументите“, категоричен бе главният прокурор.

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 23 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар