Home » Бизнес » Милиардер се превърна в най-големия частен акционер

Милиардер се превърна в най-големия частен акционер

Сподели новината

Германският милиардер Клаус-Михаел Кюне се превърна в най-големия част е акционер след като увеличи дела си в германския национален превозвач до 10%. 84-годишният бизнесмен е собственик на логистичната компания Kuehne+Nagel. Той придоби 5% от Lufthansa в началото на март на тази година, а на 8 април увеличи дела си до 10%. Състоянието на Кюне е оценено на 30 млрд. EUR.

Кюне става най-големия частен акционер в авиокомпанията след държавата, която притежава 14%. Последната увеличи дела си в Lufthansa в началото на пандемията, предизвикана от коронавируса, тъй като авиопревозвачът изпитваше невероятни финансови трудности и беше на ръба на оцеляването.

Kuehne+Nagel е сред най-големите клиенти на Lufthansa Cargo, част от Lufthansa Group.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.