Home » България » Половината българи не смятат, че управляващите ще изгладят проблемите си

Половината българи не смятат, че управляващите ще изгладят проблемите си

Сподели новината

49.5% от българите не смятат, че управляващата коалицията ще успее да изглади проблемите си.
Това сочат данните от социологическото проучване на „Алфа рисърч“, направено специално за предаването „Референдум“ на БНТ.

Получените данни сочат, че почти 60% от анкетираните определят отношението си към управляващата коалиция като по-скоро негативно.

За 67% напрежението между коалиционните партньори е резултат от безпринципни договорки за постовете.

Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за коалицията дават тези на „Продължаваме промяната“ – 88.5%, следвани от „Демократична България“. Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от привържениците на „Има такъв народ“ обаче изразяват неодобрение към управлението.

Най-много от анкетираните – 42.2% смятат, че коалицията ще постигне съгласие за промените в Закона за здравето във връзка с въвеждането на нови епидемични мерки. Това мнение бе потвърдено и от ресорната парламентарна комисия, която днес гласува всички нови мерки да се налагат единствено със заповед на здравното министерство или РЗИ.

Едва 20% смятат, че четирите партии ще постигнат съгласие за предоставяне на военна помощ за Украйна. Само ПП и ДБ категорично се обявиха „за“, докато лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова заяви, че няма да се подпише под документ за изпращане на оръжие, ако такъв бъде приет от НС.

Според 25.6% от българите управляващата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на преговори на Северна Македония с ЕС. Днес пред БНТ външният министър Теодора Генчовска заяви, че България няма да отстъпи от принципната си позиция по този въпрос. Премиерът Кирил Петков коментира, че „нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на Народното събрание“.

За 32% от анкетираните партиите няма да постигнат единодушие по който и да е от тези въпроси.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар