Home » България » Мартин Димитров: Не бива да се приема таван на цените

Мартин Димитров: Не бива да се приема таван на цените

Сподели новината

„Таван на цените не е добра идея и не трябва да бъде приеман. Освен че може да доведе до дефицит, има опасност да предизвика и голяма сива икономика.“ Това каза пред БНР Мартин Димитров, председател на комисията по Икономическа политика и иновации в Народното събрание. Днес ДБ ще представи конкретни мерки за подпомагане на бизнеса и намаляване на инфлацията. Едната от тях – за период от 6 месеца да се премахнат бариерите за внос в ЕС от трети страни, поясни Димитров. Това по думите му ще успокои инфлацията.

„С идеята, която даваме, може веднага да се намалят цените. Искаме да се наблюдават цените на всички чувствителни стоки за последните два месеца и там, където поскъпването е най-голямо, да поискаме премахване на бариерите по вноса.“
По темата с цените на горивата Мартин Димитров коментира, че намаляване наполовина на акциза може да намали цените на бензина и дизела с до 30 стотинки.

Относно пенсиите депутатът посочи, че ще се работи по различни идеи, когато започне актуализацията на бюджета.

Има още време да се помисли за консенсусна фигура, която да бъде предложена в бъдеща процедура за управител на БНБ – такова развитие не би било лош вариант, заяви още Димитров.

Според него машинното гласуване е изключителен успех и няма логика във връщането на хартиените бюлетини, както искат от БСП.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.