Home » България » В Трявна поставят великденската украса и почистват улиците

В Трявна поставят великденската украса и почистват улиците

Сподели новината

В централната градска част на Трявна е започнало поставянето на великденска украса. Големи пъстри яйца има в зелените площи пред сградата на общинска администрация, а пролетното зацветяване – с обособени кътове, алеи и градинки, вече е завършило. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Поставена е и голямата арка в началото на градската пешеходна зона. Конструкцията е обвита с пъстър плат, а по дължината ѝ са поставени боядисани яйца, великденски гнезда и зайчета. Празничната украса е направена от служители в градските социални услуги, уточниха от общината. През следващите дни служителите от социалните услуги ще украсят празнично една от трите магнолии на площада пред читалището “Пенчо Славейков 1871”. Те подготвят поставянето на голяма празнична кошница с боядисани яйца, великденски зайци и пиленца в парка пред Районния съд, както и монтирането на цветен великденски венец.

Заедно с поставянето на великденската украса продължава и работата по пролетното почистване на Трявна. Общинските служители вече са измели и измили главната улица – от спортния комплекс “Ангел Кънчев” до квартал “Божковци”, а през следващата седмица продължават с улиците в централната градска част на Трявна и жилищните квартали. Паралелно с това е започнала и поддръжката на зелените площи, като досега са окосени пространствата около храмовете “Св. Архангел Михаил”, “Св. Георги” и по главните улици “Ангел Кънчев” и “Васил Левски”.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.