Home » Свят » Военен завод е бил мишена на руски ракетен обстрел днес

Военен завод е бил мишена на руски ракетен обстрел днес

Сподели новината

Завод за производство на военна техника, главно танкове, е бил подложен на руски ракетен обстрел тази сутрин в предградие на украинската столица Киев, съобщи кореспондент на Франс прес.

Руското министерство на отбраната потвърди информацията.

"С високоточни оръжия "въздух – земя" с голям обсег бяха унищожени производствени сгради на бронетанковия завод в Киев и цехове за ремонт на военна техника в Николаев", съобщи пред журналисти говорителят на министерството Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и АФП.

На мястото има голям брой военни и полицаи, които възпрепятстват влизането в комплекса, над който се издига дим, каза кореспондентът на френската агенция от Киев.

Въздушните удари са нанесени ден, след като Москва предупреди, че руските сили ще увеличат атаките срещу украинската столица.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи във Фейсбук, че за момента няма информация за жертви.

"Тази сутрин Киев беше бомбардиран. Експлозии отекнаха в Дарницки район в покрайнините на града. На мястото в момента работят спасители и медици", заяви Кличко и за пореден път прикани хората, които са избягали от града, засега да не се връщат, а да стоят на безопасно място.

При руски удар в района на Киев вчера беше поразен завод, в който се произвеждат ракети "Нептун", каквито украинската армия твърди, че е използвала при атака срещу руския крайцер "Москва".

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар