СИНЯ ЛАМПА 

Обвиниха Мария Банева за катастрофа в Харманли

Районната прокуратура в Харманли повдигна обвинение на Мария Банева, майката на арестувания и екстрадиран от Франция и скандален бизнесмен Николай Банев, за катастрофа в Харманли. Инцидентът, при който е ранен 20-годишен младеж, е станал през юли миналата година.

След половин година разследване прокуратурата е установила, че на 2 юли 2018-а Банева е шофирала лек автомобил „Ауди“ по бул. „Цар Освободител“ в Харманли. На кръстовището с улица „Алеко Константинов“ е отнела предимството на „Фолксваген Голф“, шофиран от 20-годишен младеж. След удара между двете коли Банева остава невредима, но момчето от другата кола е със счупен шиен прешлен и е със затруднено движение на врата.

По досъдебното производство са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, на пострадалото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, твърдят от прокуратурата. На Мария Банева е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Преди това тя беше привлечена и като съучастник на сина си Николай Банев по обвинение за пране на пари.

Това не е първа катастрофа за Банева. През 2008 година тя блъсна с джипа си автобус на разклона за село Въгларово, припомни haskovo.net. И тогава Мария Банева не спазила предимство и ударила автобуса. Инцидентът така и не стигна до бюлетина на полицията.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ