ПОЛИТИКА 

Ковачев и Джамбазки: Пакет „мобилност“ няма да бъде гласуван в този ЕП

Не бих казал, дали станалото вчера е успех или неуспех. По-скоро мога да кажа, че това е един дългосрочен успех за българската икономика.

Това заяви пред камерата на БТВ евродепутатът Ангел Джамбазки по повод вчерашния протест на българските превозвачи в Брюксел. „Гласуването вчера в транспортна комисия е един безпрецедентен скандал. Сега всички ровят в дебелите книги и се чудят как да се измъкнат от него. Предложенията в пакет „мобилност“ са лобистки и целят да засмучат работна ръка от периферията на ЕС към центъра“, разкри Джамбазки.

Своето мнение изказа и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. „Абсолютно всички се обединихме и работихме това да се случи. Водили сме разговори с всички. Според мен в рамките на този европарламент пакет „мобилност“ няма да бъде гласуван. Това е правилно. Новите ЕП и ЕК трябва да продължат с този въпрос и да намерят най-добрите решения. Вчера дадохме сигнал за проблем, който ние поставяме от 2 години. Работихме с всички институции в ЕП и ЕК. Общите усилия винаги водят до успех. Вчера ясно дефинирахме българския национален интерес“, категоричен беше Ковачев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ