ПОЛИТИКА 

Александър Сиди: Изказването на Марешки е нелепо

Това изказване на Веселин Марешки, че председателят на ВМРО в община Марица е правил гето, е нелепо. Това категорично не е така, заяви Александър Сиди от ВМРО в сутрешния блок на Нова тв.

По думите му очевидно е, че Марешки има някакъв проблем. Надявам се с новия увеличен бюджет за здравното министерство, че Марешки ще получи адекватно лечение, каза още Сиди. Той обясни, че специалният отдел в общината – ДНСК – може да бутне незаконното строителство.

Сезирали сме всички органи по всяко едно през годините много пъти за незаконни постройки, каза Александър Сиди. Това е проблем, който трябва да бъде решен изцяло и окончателно. В летния период е по-нормално и човешко да се премахнат тези постройки, посочи той.

Сиди обяви, че говорил с кмета на общината и той му обяснил с документи кога, къде и какво е правено, за да няма ромско гето. На въпрос как така къщата на двамата братя, нападнали командоса Валентин Димов, е издигната преди около година и половина и какво е направил зам.-председателят на ВМРО в Общинския съвет в Марица, Сиди отговори, че се влиза в твърде голяма конкретика. Той повтори, че общината дала парцели общинска земя за строеж на къщи за ромите, имало ромско семейство, което стигнало почти до края на процедурата, но се отказало, защото другите им казали, че си живеят безплатно.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ