СИНЯ ЛАМПА 

Оставиха Пеньо Мангъров в ареста за обира след запознанството

Пеньо Мангъров остава в ареста, реши окръжният съд в Пловдив. Според прокуратурата на 6 януари т.г. той определил среща на жена, с която се запознал във Фейсбук, в близост до Гранд хотел Пловдив.

След отправени заплахи я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с брадва и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея насилствен полов акт. На следващия ден върнал жената в Пловдив, като я заплашил да не подава жалба в полицията.

Съдът прие, че на Пеньо Мангъров са повдигнати обвинения за две тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение той да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.

Според Окръжния съд налице е реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ