Home » България » Каримански критикува Министерството на финансите

Каримански критикува Министерството на финансите

Сподели новината

Председателят на Бюджетната комисия Любомир Каримански атакува Министерството на финансите за резкия спад на парите във фискалния резерв, предаде БГНЕС.

„Как се промениха средствата на фискалния резерв (от действията на Министерството на финансите) по депозити в Българска народна банка за по-малко от месец и половина (25.02.22 – 08.04.2022)!? Само факти!“, написа Каримански в социалната мрежа.

Икономистът е придружил поста си и с фотокопие от отчетите на БНБ за седмичните баланси на управление „Емисионно“.

Каримански критикува Министерството на финансите

От него се вижда, че към 25 февруари има над 9 млрд лева в графата „Задължения към правителството и бюджетни организации“, на 8 април тази сума вече се е стопила наполовина до 4,7 млрд. лв., т.е. според Каримански резервът е намалял с 4,3 млрд. лв. за по-малко от 2 месеца.

БНБ по-рано публикува данни, че фискалният резерв към 8 април е 4,7 млрд. лв. Това е само с 200 млн. лв над нивото на неприкосновения по закон резерв, който пази валутния борд, от 4,5 млрд. лв.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар