ПОЛИТИКА 

Цветанов: 30 години има политика, която не води до интеграция на ромите

30 години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите. В сегашната програма на кабинета „Борисов 3“ има възможност да се започне от най-важното – образованието и да се върнат в училищата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Напрежението, което ескалира, води до невъзможност за изпълняването на тази програма. В момента има села, където 80% от децата в училищата са роми. След този инцидент във Войводиново 20-30 деца не са се върнали в класната стая. За мен по-важно е да намаляваме тази ескалация на напрежението и активно да участваме в решавнето ан проблемите. Там, където законът не спазва, трябва да сме категорични. Проблем има и не трябва да го замитаме, заяви Цветанов.

Проблемът трябва да бъде решаван със системен подход. В рамките на ходина успяхме да върнем над 20 000 деца в училище, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Той коментира и процедурата за избор на нов изтребител за Българската армия. Това е възможно най-прозрачната процедура – има работна група, има доклад, има решение на Министерски съвет, ще има и дебат в парламента. Правим всичко възможно първоначално обявената цена да бъде намалена. Всяко решение за инвестиционен разход на която и да е държава в Европейския съюз, накрая винаги е политическо решение В момента има един сблъсък на прозрачността на процедурата, която прави правителството и процедурата, направена набързо и на тъмно от служебния кабинет на служебното правителство на Румен Радев, посочи Цветан Цветанов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ