Home » България » Радомир Чолаков: Държавата се срина за една година и това са факти

Радомир Чолаков: Държавата се срина за една година и това са факти

Сподели новината

Държавата се срина за една година и това са факти. Това каза в ефира на „На Фокус” по Нова ТВ депутатът от ГЕРБ, Радомир Чолаков. По думите му държавният резерв към момента е под санитарния минимум.

„България е фалирала страна. Това е резултат от войната срещу политическата система. В хора на тази война управлението беше поверено на авантюристи. Не виждам какво през 12-те години от управлението на ГЕРБ какво толкова лошо се е случило на страната. Всичко показваше, че вървяхме нагоре. Имаше няколко олгарха, които попаднаха под фокуса на внимание. Те нямаха друг полезен ход, освен после да обвиняват в рекет. Войната срещу политическата система съвпадна с арестуването на някои от тези хора и повдигането на обвинения. Прокуратурата започна да си върши работата, защото факт е, че през всички години на прехода, прокуратурата се въздържаше да посегне на най-големите олигарси.

По отношение на съдебното решение за ареста на лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, Чолаков обясни, че то е очаквано и справедливо.

„Съдът отсъди справедливо, решението беше логично. Това, което не очаквах беше, че организаторите на ареста са толкова безогледни и некомпетентни. Не можех да повярвам, че няма да има обвинения, че няма доказате;ства. Те просто са го хванали и са го арестува;и. Това е абсолютна милиционерщина от най-дивашките времена на комунизма”, допълни той.

По думите му Борисов няма да съди нито държавата, нито конкретни личности.

„Такова дискредитиране на Петков, Бориславова и Рашков, не съм допуска;, че могат да си причинят сами. За нас Кирил Петков вече не е министър-председател”, уточни Чолаков.

Радомир Чолаков коментира още, че опозицията сама по себе си не може да предизвика падане на правителството.

„Дори да искаме вот на недоверие, вероятно те ще го отхвърлят. Ние не стоим да се радваме на случващото се в държавата. Боли ни. Но правителството се срива само, то стъпи върху лъжи с идването си”, каза още той.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар