Home » България » Бориславова: Изявлението на Русия за „Царевна“ не почива на истински факти

Бориславова: Изявлението на Русия за „Царевна“ не почива на истински факти

Сподели новината

„Изявлението на Русия не почива на истински факти и информация“.

Така началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова коментира пред NOVA твърденията на руското външно минситерство, че моряците ни от кораба „Царевна“ в Мариупол са спасени от руските и донецките сили.

Още новини от Украйна

Според говорителката на руското външно министерство Мария Захарова България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им.

„Семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите – защо политиката на страната ни в момента е такава“, каза Захарова.

Днес говорителят на българското правителство и началник на кабинета на премиера Петков Лена Бориславова коментира думите на Захарова: „Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е, че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция“.

„Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки“. Но правителството през цялото време работеше”, подчертава Бориславова.

В събота говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на ситуацията с кораба „Царевна“ под български флаг, който се е намирал в продължителна блокада в Азовско море.

„Случаят с кораба „Царевна“, чийто екипаж беше евакуиран от района на Донецк, ще породи въпроси у българите защо властите им подкрепят Украйна“. Това написа в канала си в Telegram официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова.

На 13 април 15 членове на екипажа на кораба – 14 от които граждани на България – бяха евакуирани в Донецк, откъдето се прибират у дома.

„Сега, членовете на семействата на българите ще се завърнат благополучно у дома. И вероятно ще имат въпроси към тяхното правителство: защо то наказва онези, които ги спасиха и подкрепя украинците, които застрашиха живота и здравето им“, написа Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя посочва, че моряците ще се завърнат у дома благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили. Захарова подчерта, че украинските националисти държат чужди граждани като заложници.

Поставете оценка:

1.7

Оценка 1.7 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар