Home » България » 652-ма влязоха в битка за 29 места в прокуратурата

652-ма влязоха в битка за 29 места в прокуратурата

Сподели новината

652 кандидати се явиха на писмения изпит за 29 места за младши прокурор в районните прокуратури, съобщиха от пресцентъра на Висшия съдебен съвет. На конкурс са обявени 12 длъжности в СРП, 3 в Районна прокуратура – Варна, по 2 в районните прокуратури в Благоевград и в Пловдив, и по 1 в районните прокуратури в Кюстендил, Ихтиман, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Бургас и Сливен.

На писмения изпит се явиха 652 от допуснатите до участие в конкурса 892 кандидати. Те бяха разположени в свързаните помежду си зала 5 и зала 6 в сградата на Интер Експо Център. Пред тях и в присъствието на членовете на конкурсната комисия, бяха изтеглени казус по наказателно-правни науки и тест по Право на Европейския съюз правата на човека. До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка не по-ниска от 4,50 на казуса и не по-ниска от 4,50 на теста.

Затлачените конкурси за свободни длъжности са едно от големите прегрешения към съдебната системата на настоящия състав на Висшия съдебен съвет. Времето ще покаже и какво ще се случи с магистратите от специализираните съдилища и прокуратура, тъй като част от тях следва да бъдат преназначени от ВСС в органите на съдебната власт в страната.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.