Home » Свят » Турската полиция арестува член на ПКК, планирал нападения

Турската полиция арестува член на ПКК, планирал нападения

Сподели новината

Полицията в западния турски град Коджаели арестува днес предполагаем член на Кюрдската работническа партия (ПКК), който планирал зрелищни нападения, предаде турската телевизия ТРТ-Хабер.

Задържаният е чуждестранен гражданин. Той е бил заловен при акция на екипи на Дирекцията за борба срещу тероризма на полицията в Коджаели.

Арестуваният е признал, че е имал договорка с ПКК да подпалва автомобили, след което да заснема деянието и да публикува видео в социалните мрежи. Той щял да получава по 5000 долара за всеки подпален автомобил.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.