АВТО-МОТО 

Новият Volkswagen Golf 8-мо поколение бе запечатан без камуфлаж

Volkswagen почти е приключила работата над тестовете на 8-то поколение на Golf, а благодарение на един от потребителите в Instagram под псевдонима johannes.vag имаме възможност да оценим външния вид на новото поколение на култовия автомобил.

Колкото и да е странно, новият и очакван VW Golf е сниман на паркинга близо до McDonalds. Въпреки факта, че това е ново поколение на Golf, колата си остава абсолютно разпознаваема, а Volkswagen традиционно запазва класическите форми на модела.

Осмото поколение на VW Golf трябва да се появи през 2019 г., но дотогава производителят успя да запази в тайна някои подробности, въпреки толкова високо ниво на интерес от страна на медиите и автолюбителите към този автомобил.

Новият Golf 8 ще бъде изграден на вече познатата модулна платформа MQB, която се използва от компанията от 2012 г. и е в основата на повечето модели на марката от Polo до Passat.

Хечбекът ще има еволюционни промени във външния дизайн. Станал е по-динамичен и визуално лек на външен вид, въпреки че в същото време е по-широк и по-нисък. Оптиката на машината ще бъде по-сложна отпреди и в същото време по-технологична.

Известно е, че 1.4-литровият трицилиндров агрегат (95 к.с., 116 к.с.) открива палитрата на двигателите на Golf 2020, а списъкът ще включва фирмените TSI и TDI с мощност от 130 до 205 к.с. Топ изпълнението ще има хибридна силова установка с мощност около 220 к.с. Също така, на някои пазари новият Golf ще се предлага с двигател, работещ на природен газ (1,5 литра, 130 к.с.). По-късно ще се появят и спортни версии: Golf R и Golf GTI от 300 к.с.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ