Home » Новини » ЕК подпомага немски компании, засегнати от санкциите срещу Русия

ЕК подпомага немски компании, засегнати от санкциите срещу Русия

Сподели новината

Европейската комисия (ЕК) одобри германска схема на стойност 20 милиарда евро за подпомагане на местни компании, засегнати от санкциите срещу Русия, както и 836 милиона евро полска държавна помощ за селскостопанския сектор. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на европейската институция, цитира Нова ТВ.

Брюксел обяви, че германската схема за подпомагане ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства, данъчни или платежни предимства, възстановими аванси, гаранции, заеми, финансиране чрез собствен капитал и хибридно финансиране за всички компании, засегнати от наложените на Русия санкции (с изключение на компаниите във финансовия сектор).

В секторите на селскостопанската продукция, рибарството и аквакултурите помощта ще бъде ограничена до 35 000 евро на компания, а в останалите сектори – до 400 000 евро.

Полската схема, под формата на директни безвъзмездни средства, ще бъде отворена за фермери, засегнати от нарастващите разходи за торове, причинени от настоящата геополитическа криза и свързаните с нея санкции.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.