АВТО-МОТО СВЕТЪТ 

Зрелищна катастрофа с безпилотен автомобил в Аризона

Нов сериозен инцидент с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран в САЩ. В него участва миниван Chrysler Pacifica, който принадлежи на фирмата Waymo (дъщерна структура Google, занимаваща се със създаването на автономни превозни средства). Този път обаче вината не е на безпилотната машина.

Поне такива са сведенията от очевидци на инцидента, при който миниванът е бил ударен от друг автомобил – в случая Honda. От полицята също са на такова мнение, като съобщиха, че се издирва още една кола, която е засякла Honda-та и така е предизвикала катастрофата.

Самият инцидент, при който е пострадал леко возещият се в колата инженер-изпитател на Waymo, се е случил в град Чандлър, щата Аризона. Това е съвсем близо до друго градче – Темпе, където на 18 март автомобил на Uber, движещ се на автономен режим блъсна и уби жена, пресичаща пътя.

След тази катастрофа компанията прекрати изпитанията на безпилотни коли в САЩ, но останалите фирми, работещи по подобни проекти продължават с тестовете. А Аризона е един от малкото щати, в които те са позволени.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ