Home » Свят » Литовската агропромишлена група Linas Agro напуска руския пазар

Литовската агропромишлена група Linas Agro напуска руския пазар

Сподели новината

Литовската агропромишлена група Linas Agro Group продава бизнеса си в Русия, съобщи в сряда порталът за бизнес новини vz.lt (Verslo Zinios).

Linas Agro Group продава бизнеса си в Русия и казва, че е намерила потенциални купувачи. Ще бъде по-трудно да напуснем Беларус“, се казва в съобщението. Информация за купувачите не е посочена.

Според финансовия директор на групата Мажвидас Шилейка, цитиран в съобщението, в момента се водят преговори за продажба на компания за производство на премикси, за производство и продажба на фуражи в Русия. Решенията за напускане на беларуския пазар ще бъдат взети в близко бъдеще, пише Лента.ру.

През 2021 г. Linas Agro придоби активите на KG Group, оперираща в Литва, Латвия, Естония, Русия, Полша, Беларус, Холандия за 73,5 милиона евро. Бяха закупени 34 компании, работещи в областта на производството на зърно, брашно, птиче месо и други продукти, включително големи литовски предприятия (птицеферми за преработка на зърно Kauno grudai, Kaišiadory и Vilnius).

В Русия KG Group притежаваше VitOMEK LLC, която произвежда фуражни добавки за селскостопански животни и домашни птици. Компанията VitOMEK, според нейния уебсайт, е най-големият руски производител на фуражни добавки за селскостопански животни и птици. Производственият капацитет е около 48 хиляди тона годишно. Основният дял в структурата на производството се пада на завода в Твер Лихославл. Освен това компанията има обекти в Курск, Нижни Новгород и други региони.

Linas Agro Group е най-голямата група за селскостопанско и хранително-вкусово производство в балтийските държави, обединяваща 75 компании в 8 държави.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар