СПОРТ 

Любо Пенев: Още един футболист си тръгва от ЦСКА

Старши треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев заяви, че ще направи промени в тактическата постройка на „червените“. Тимът загуби с 0:1 от Етър в последната контрола преди подновяването на шампионата. Специалистът разкри, че е твърде вероятно след Манолев от отбора да си тръгне и Борис Секулич. Други трима играчи – Евандро, Жеферсон и Чорбаджийски, не играха днес поради травми.

„Почувствах се прекрасно. Казах и преди, че съм си у нас. Радвам се, че хората не ме забравят и продължават да имат отлично отношение към мен. Никога няма да критикувам треньорите преди мен. Затова е интересен футболът, различни виждания, различни постройки на игра. Чака ни огромно количество работа. Оптимист съм. Ще има много тактически промени. Малко по-малко ще изграждаме стил“, коментира Любослав Пенев.

„Има време до края на трансферния период. Имаме интерес към различни футболисти. За привличането на Бандаловски е слух, а не точна информация“, каза още Пенев.

Треньорът призна, че защитникът Борис Секулич най-вероятно ще разтрогне с клуба. Той разкри и състоянието на някои от контузените играчи.

„Секулич изчаква решение от ръководството дали разтрогва договора си. Жеферсон няма да е готов за първия мач. Евандро се възстановява от контузия, работи във фитнеса. Чорбаджийски има проблем с кръста и трябва да му се обръща внимание. Другата седмица сигурно ще отсъства за ден-два“, каза Пенев.

Треньорът е доволен от атмосферата в съблекалнята. „Това, което видях в съблекалнята, ми хареса. Аз гледам хората в очите и видях добронамереност. Казах им, че не деля отбора на българи и чужденци, групички. Всички сме едно цяло“, каза Пенев.

Той взе отношение и относно отпадането на Борислав Михайлов от Изпълкома на УЕФА. „За Боби Михайлов е страничен въпрос, но и не съвсем. Той прекалено много се задържа в Изпълкома на УЕФА и това му позволи да изпусне случващото се в България. Това решение на УЕФА е добре дошло за българския футбол, защото президентът на БФС ще има много повече време да седи в България и да се погрижи за българския футбол, който е в окаяно състояние“, каза още Пенев.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ