ШОУ 

Актрисата Саня Борисова позира по дантела

С авторска дантела Радослава Лазарова обра овациите в модните среди у нас. Младата дизайнерка използва специална техника за тоалетите – процесът започва със създаването на творческа рисунка, която се импортира в компютър и със специална програма се запълва бод по бод, след това файлът се прехвърля върху автоматична машина, която бродира дантелата върху плат.

Наскоро Радослава показа своите три авторски колекции – вечерната Womanity Evening, булчинската Womanity Bridal и абитуриентската Womanity Prom. Избрани рокли от тези три колекции бяха представени по време на пресконференцията от моделите Ивелина Бубова, Никол Предьова и Антоанета Боянова.

„Моята сила е в оразмеряването и разкрояването на роклите, а красивите детайли са моята страст“, споделя дизайнерката и обясни, че за нейния стил е характерено съчетаването на екстравагантно и носимо.

Асиметрия, акцентиране на голото рамо и голия гръб, V-образното деколте, ръчните набори, ефектните прозрачни детайли, различни дължини и многопластови поли могат да бъдат видяни в трите колекции. Лазарова залага на ръчно моделирани 3D декоративни елементи и многообразие от силуети – А-линия, „русалка“, „принцеса“ и т. н. Дизайнерката дава възможност на жените да носят няколко красиви тоалета в един, като създава две или три в едно рокли. Предпочитаните от нея материи са различни варианти на коприна, копринен тюл, дюпон, матиран и руски сатен, италианска тафта, както и френски, италиански и дубайски дантели.

Лице на абитуриентската колекция на Лазарова стана актрисата Саня Борисова, която се довери на дизайнерката и за тоалет за церемонията, при която в края на 2018-та година получи наградата „Най-добра изгряваща актриса в Италия“. Звездата от „Нокаут или Всичко, което тя написа“ позира за фотосесия в Националната опера и балет пред обектива на фотографа Ивомир Пешев.

Актрисата си партнира с модела Вероника Стефанова. Във фотосесията красавиците позират с облекла от линията Womanity Prom 2019. Актуална тенденция, която дизайнерката развива в колекцията, са прозрачните детайли. Сред най-ефектните в линията е червена рокля – комбинация на два силуета в един, при която са съчетани 3D ръчно изработена флорална декорация и богата украса от перли и кристали.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ