СПОРТ 

Великата Линдзи Вон завърши кариерата си с медал

Легендарната Линдзи Вон приключи великата си кариера с медал. 34-годишната американка се пребори за бронзово отличие в спускането на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Оре. Тя бе със стартов №3 и за кратко оглави класирането, но в крайна сметка се нареди трета в крайното подреждане. Шампионка стана словенката Илка Щухец с време 1:01.74 мин. Втора, на 23 стотни от секундата зад победителката, финишира швейцарката Корин Сутер, а Вон даде време с 49 стотни по-слабо от това на Щухец.

28-годишната Илка Щухец защити титлата си от Световното в Ст. Мориц през 2017 година, като днешното злато е второ отличие за нея от шампионати на планетата. 24-годишната Корин Сутер спечели втория си медал от световни първенства в кариерата и втори в Оре, след като се окичи с бронза в Супер-Г.

За Линдзи Вон това е медал №8 от световни първенства (2 златни, 4 сребърни, 2 бронзови). Рекордьорката по брой победи (82) от Световната купа при дамите има и 3 олимпийски отличия (1 златно, 2 бронзови).

Линдзи Вон се оттегля с общо 137 подиума в кариерата си в Световната купа. Тя е печелила Големия кристален глобус 4 пъти, като има и 16 малки Световни купи (8 в спускането, 5 в Супер-Г и 3 в комбинацията). Две от рекордните й 82 победи за Световната купа са постигнати в Банско – в Супер-Г през 2009 и 2012. Любопитно за отбелязване е и това, че последната й победа за Световната купа бе регистрирана тъкмо в спускането в Оре – на 14 март 2018 година.

Вчера с медал (сребро в спускането) завърши кариерата си и друго голямо име в алпийските ски – норвежецът Аксел Лунд Свиндал.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ