НОВИНИТЕ 

Ромска фондация: Държавата саботира узаконяването на къщите!

През 1993 година беше направена крачка да се подадат молби към съответните институции и къщите, в които живеем да бъдат узаконени и да живеем като всички останали – да си плащаме сметките за ток и вода, да бъдем наистина интегрирани. Категорично ни беше отказано. Това казва в интервю за TrafficNews секретарят на фондация „Рома“ Недко Асенов.

Според него държавната политика не е насочена да осигурява добър живот не само в малцинствените групи, но и на всички останали хора в страната, допълни представителят на ромската формация.

Недко Асенов смята, че сегашният ход, който бе направен за ромите от Войводиново е най-добрият. Не може посред зима хората да бъдат на улицата. „Доволен съм от решението хората да бъдат настанени в социални жилища. Оттам нататък ще чакаме решението на съда, за да видим какво ще се случи с къщите в селото“, категоричен бе Асенов.

На срещата в община Марица жителите на селото заявиха пред всички институции, че не желаят ромите да се връщат в населеното място. „Но дали Страсбург така ще реши, дали съдът така ще реши, аз не съм сигурен, че решението ще бъде такова“, подчерта Недко Асенов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ