НОВИНИТЕ 

От днес започва ремонтът и на ул. „Шишман“

От днес неизвестно докога се преустановява движението за автомобили по ул. „Цар Шишман” в София в отсечката между „Граф Игнатиев” и „Ген. Паренсов”, съобщиха от Столичната община. Спирането е заради цялостната реконструкция на пространството около църквата „Св. Седмочисленици” и ремонта на „Графа”.

Ще бъде въведена временна организация на движението, като посоката на движение по „Ген. Паренсов“ до ул. „Цар Шишман“ ще е откъм бул. „Васил Левски“. Работата ще се изпълнява поетапно, за да се облекчи достъпът на пешеходците, допълват от кметството. По време на ремонта ще се изградят нови тротоари, като ширината от страната на сградите ще се удвои, ще се обновят настилките, осветлението и озеленяването.

От столичната община поясняват, че очакват строителството да продължи около 50 дни, но с уговорката, че срокът може и да се удължи. Строителството по „Графа” бе възобновено миналия петък след 48-дневно прекъсване заради зимата.

При старта се разбра, че отделно от това изпълнителят „Джи Пи груп” е поискал да бъдат признати още 50 дни като неработни заради лошо време м.г. и че надзорната фирма е одобрила 31. Така градската управа се е съгласила да удължи ремонта на „Графа” с поне 79 дни и крайният срок се отлага от 3 март до 21 май. Не е ясно дали и тази дата ще е окончателна.

При ремонта на „Граф Игнатиев” по цялата дължина на улицата са поставени оранжеви пластмасови улуци, които са вкопани директно в паважа. Тръбите не отговарят по никакъв начин на цветовата гама на улицата, коментираха граждани в социалните мрежи.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ