СВЕТЪТ 

Двудневен траур в Македония заради зверската автобусна катастрофа

Властите в Северна Македония обявиха двудневен траур за жертвите от вчерашната автобусна катастрофа в страната. Днешният и утрешният дни са определени за национален траур. Това съобщи премиерът Зоран Заев, който изказа скръбта си от случилото се.

Най-малко 14 души загинаха, а 30 други бяха ранени при трагичния инцидент в сряда вечерта. Автобус от Скопие за Гостивар се обърна по пътя между Тетово и Скопие в село Ласкарци.

С него пътуваха повече от 50 души. Уточняваше се броят на жертвите и пострадалите. Тече разследване на катастрофата.

Албаноезичният ТВ канал „Алсат-М“ съобщава, че повечето от пътниците са били от Гостивар. Според медията те работят в Скопие и са се връщали към домовете си. Според очевидци, автобусът спукал гума, в резултат от което шофьорът загубил контрол над превозното средство и то излетяло от пътя и се превъртяло.

Село Ласкарци се намира на територията на община Сарай, в западния край на скопското поле до магистралата Скопие-Тетово. Населението на селото е предимно албанско.

„Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите“, написа българският премиер Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

„Най-искрени съболезнования във връзка с автобусната катастрофа на магистралата Скопие-Тетово. Пожелавам бързо възстановяване на всички ранени. С цялото си сърце споделям мъката по загиналите, моите мисли остават с всички, които са загубили член на семейството си или приятел“, изрази съболезнования и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във Facebook.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ