ТЕМА 

Тото еуфория за рекордните 8,3 млн. лева в тираж №13

Огромна еуфория е обхванала тото играчите покрай шанса да спечелят рекордната в историята на Спорт тото сума от около 8,3 млн. лева в джакпота на играта „6 от 49“. Тиражът с фаталния номер 13 се тегли точно в деня на любовта и виното 14 февруари, което дава допълнителен стимул за любителите на залозите. Те редят денонощно числа, търсят потвърждения за шанса си в хороскопи, молят с в църкви с надеждата да ги навести късметът. Този джакпот се трупа от 23 септември 2018 г., когато щастливец от Бургас спечели 7 111 714,90 лева с фиш за 2,40.

След това БСТ презареди, както е по регламент, 2 000 000 лева. До момента точно 401 участници са били на крачка от заветната шестица, която не е била улучена вече 41 тиража. 221 от тях пък са стигали на число от нея през декември и януари.

Всъщност рекордната сума, събрана в джакпот е 9 472 606,40 лв. в тираж 92 за 2012 г., но тя беше поделена между двама играчи от Перник и Бобошево, които взеха по 4 736 303,20 лв. Рекордьор до днес по взети пари пък е Тодор Крантев от Съединение, който прибра 7 940 616,60 лв. от джакпота в тираж 34 за 2017 г.

Интересът към огромната сума събра любители на залозите и край южната и западната ни граница. Гърци и македонци с български лични карти са атакували за часове тотопунктовете в Петрич, Сандански и Гоце Делчев. Митничари от ГКПП-Кулата с усмивка са разказали пред кореспондента на „Монитор“ Румен Жерев, че въпреки заканата от гръцки фермери да блокират границата, е имало върволица от автомобили с гръцка регистрация, дошли в Сандански на пазар, но най-вече за да пуснат фишове. Колона от 10-ина коли от Северна Македония пък е спряла пред единствения пункт в село Коларово, където съседите ни направили внушителна опашка със същата цел. В Русе обаче не се наблюдава подобно стълпотворение. Румънците явно предпочитат своето тото, а и досега не се знае играч от тази страна да е ударил джакпот у нас.

От отдел „Маркетинг“ на БСТ съобщиха интересни данни. Според тях най-многобройни сред българските тото милионери досега са родените през зодии „Близнаци“ и „Везни“. Има и от „Овен“, „Телец“, „Рак“, „Лъв“, „Дева“, „Скорпион“, „Стрелец“ и „Риби“.

Последните 7-цифрени джакпоти обаче се спечелени от представители на „Водолей“ и „Козирог“. Според статистиката 8 от 10-те последни тото милионери са мъже. Обяснението е, че те играят повече тото, докато нежните им половинки са почитателки на „парите на мига“ и предпочитат талоните на моментните лотарийни игри.

Мъж или жена ще стане най-забогателият от българското тото ще стане ясно в четвъртък – тегленето на тиража за „6 от 49“ е от 17.50 ч. по bTV.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ