НОВИНИТЕ 

Слънчево утро, облачен следобед: Градусите днес – до 4°C

Днес до обяд облачността ще е разкъсана, над много райони през нощта до ясно, преди обяд до слънчево време. След обяд облачността ще се увеличава и вплътнява, но чак привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг.

Ще духа до умерен вятър от северозапад, в Източна България временно силен от север-североизток.

Според прогнозата на НИМХ минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, на места в котловините на Западна България – малко по-ниски. Максималните ще са от 4 до 9 градуса.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слабо. Ще остане ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 6 до 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

В петък в Източна България ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде предимно значителна. Ще има и превалявания, предимно от сняг, повече в планините и планинските райони, но значителни количества не се очакват. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните – слабо ще се понижат.

В събота вятърът и в източните райони ще отслабне. Ще е от запад и ще е предимно слаб. Облачността над Западна България ще намалее до предимно слънчево, на изток преди обяд ще бъде все още значителна, до вечерта и там ще намалее. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, в котловините на Западна България и по-ниски. Дневните температури ще започнат да се повишават.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ