ЛИЦАТА 

Наградиха 8-годишната Илияна, прочела 111 книги за година

Министерството на образованието и науката награди 8-годишната Илияна от Силистра, прочела 111 книги за една година. От МОН са подарили на детето книги, съобщи майката на момичето Детелина Иванова пред „Фокус“. Илияна е наградена и с приза „Читател на годината“ от регионална библиотека „Партений Павлович“ в Силистра.

Училището трябва да намира иновативни методи, с които да стимулира децата да четат книги извън задължителната литература и тази в читанките, коментира майката.

„Би било добре да има часове, в които да дискутират литература, избрана от децата. Интересно би било да се организират и всякакви игри с герои от книжките. Хубаво ще е и родителите да участват в някои училищни дейности, за да видят децата си в учебна среда“, допълни тя.

Детелина е категорична, че ролята на родителите за това детето им да чете книги, е ключова.

„Когато детето се научи да чете – родителят не трябва да спира да взима активно участие в процеса и така да поддържа интереса му към литературата“, каза тя.

„Книгите са много интересни – другите деца също трябва да започнат да четат. Така ще могат да пътуват из различни светове“, казва детето и обещава през тази година да прочете още повече книги.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ