ШАРЕН СВЯТ 

4 знака, които ще усетят хаоса на ретроградния Меркурий

От 5 март Меркурий променя своя ход, навлиза в ретроградната си фаза и започва да се движи назад. Това ще продължи чак до 29-о число на този месец. Както знаете, тази промяна сее хаос в различни аспекти от нашия живот за конкретния период.

Астролозите предупреждават, че до десет дни след изтичане на ретроградната фаза, негативното влияние на планетата все още се усеща.

Връзките и комуникацията между хората „страдат“ най-много от ретроградния Меркурий. Очаква се да имате по-обтегнати взаимоотношения с някои близки и приятели, да се карате често. Освен това през този период не е изключено сключването на неизгодни договори, загубата на лични вещи, както и на ценни приятелства. От друга страна някои хора ще преразгледат много от контактите си. Това време е подходящо и за ретроспекция на постигнатото до момента, но не и за чертаене на нови планове и поставяне на амбиции.

Как ретроградният Меркурий ще се отрази на отделните зодии?

Има четири знака, които ще бъдат най-зле от 5 до 29 март. Те ще усетят най-силно отрицателния аспект на планетата. Това са Дева, Стрелец, Риби, Близнаци, както и хората с такива асценденти. Всички те ще изпитват трудности всеки ден – няма да им върви на работното място и в комуникацията с околните. Да се подготвят за напрегнати дни, понижено настроение и неуспехи, затова трябва да са много внимателни с това, което правят.

Иначе за някои други представители на зодиака ретроградният период ще протече по-леко. Овните и Лъвовете, например, трябва да внимават с колеги, защото някои от тях им кроят засада. Има хора сред тях, които само чакат да се издънят, за да блеснат пред ръководството. Ето защо хората с тези зодии трябва да са по-концентрирани и дейни, колкото и да им е трудно на моменти.

С финансите трябва да внимават Телците и Козирозите, на които със сигурност ще предложат сделки, които на пръв поглед изглеждат изгодни, но иначе крият неприятности. Ако ви се налага да се пазарите за заплата или заплащането за някакъв проект, в който участвате, консултирайте се със специалисти, за да не ви измамят. Така ще си спестите излишно главоболие и известни загуби.

Водолеите и Везните са изправени пред дилема докато тече ретроградната фаза на Меркурий. Те ще бъдат подтикнати от обстоятелствата да започнат нови начинания, но провалът ще е много близо до тях. Ако се чудят дали да стартират свой бизнес или да подпомогнат начинанието на познат, трябва да обмислят много добре предимствата и недостатъците, дори да отложат взимането на решение след 29 март.

Внимателни в действията си трябва да бъдат и водните знаци Скорпион и Рак. Понякога те действат твърде импулсивно и не се съобразяват с другите. Освен това не търпят критика. Тези дни рискуват да влязат в противоречия с колеги или приятели заради прибързаните си решения и желанието им да бъдат лидери.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ