ЛИЦАТА СИНЯ ЛАМПА 

ИТ експерт: Обвинените за финансова пирамида за милиарди са действали по класическа технология за мрежов маркетинг

Обвинените за финансова пирамида за милиарди българи в САЩ са действали по класическа технология за мрежов маркетинг. Това каза IT специалистът и експерт по криптовалути Цветан Аврамов в ефира на БТВ.

„Те са се възползвали от бума на криптивалутите и са предлагали нещо, което дори не е подобна валута. За пет години Ружа и Константин успяват да рекламират криптовалутата OneCoin пред крупни инвеститори от всички континенти. Убеждават ги, че криптовалутата формира цената си единствено от търсене и предлагане на регулираните борсови пазари. Самата измислена валута не е била представена на борсата, а хората са се привличали чрез познати и приятели“, обясни експертът.

„Те са се подлъгвали най-вероятно, защото не са се интересували, а обещанието за бърза и лесна печалба е било ключовото в измамата, за което са се хващали“, открои Аврамов

Експертът отбеляза, че са се организирали семинари и срещи, на които са се предлагали обучителни пакети, чрез които включилите се да склонят и други хора да вложат в OneCoin. „Обучителните пакети са започвали от 150 долара, правени са банкови преводи, получавали са и пари в биткоини“, добави експертът.

Според него и името не е случайно, то доста прилича на биткоин, но е обяснявано, че е инвестиция в бъдещето. Не са получавали документ за тези пакети. Българите са имали голям опит в създаването на многослоен маркетинг, работили са в над 20 държави.

Офисите на OneCoin в София бяха обискирани януари миналата година. Няколко месеца по-рано Ружа потъва в нелегалност, а единствената връзка на медиите с компанията е един електронен адрес.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ