Home » Свят » Бебе загина при руски обстрел срещу Одеса

Бебе загина при руски обстрел срещу Одеса

Сподели новината

Ракети, изстреляни от бомбардировач Ту-95 над Каспийско море са поразили военна цел и две жилищни сгради в Одеса, съобщи БНТ, позовавайки се на информация от украинската страна.

Сред жертвите е тримесечно бебе. Двама загинали има и при обстрел срещу фронтовия град Золоте.

При Луганск украинските части се прегрупират на нови защитни позиции, за да запазят личния състав от интензивните руски обстрели, заяви местният губернатор. За тежки бомбардировки съобщава и губернаторът на Харков.

Руските сили твърдят, че са свалили украински боен самолет и са унищожили три украински хеликоптера при летище в Харков. Москва обяви, че в Харковска област нейни части са установили контрол над украински арсенал с хиляди тонове боеприпаси, включително западно производство.

Украйна обвини Русия, че е попречила на опит за евакуация на около 200 цивилни от Мариупол. Хората се събрали за тръгване, но руските части им наредили да се разпръснат.

Батальонът Азов разпространи видео на жени и деца, които се укриват в бункери под металургичния комбинат в Мариупол. Не е ясна датата на заснемане. По украински данни там се намират стотици цивилни.

Русия обяви, че проверява данни в медийни публикации за присъствие в Западна Украйна на експерти по саботаж от британските специални части.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.