ЗДРАВЕТО 

За добър сън пийте тази вълшебна напитка преди лягане

Всеизвестни са ползите за здравето от добрия сън са. Качествената почивка през нощта не само подобрява настроението, но и предпазва от стрес и редица заболявания. Сред тяха са болести на сърцето и диабет. За подобряване на съня е препоръчително преди лягане да се пие мляко с куркума.

Много специалисти съветват да консумира прясно мляко преди лягане. За по-ефикасното действие с цел подобряване на съня експертите препоръчват към него да се добавя куркума, съветват ни от „Дейли експрес“, позовавайки се на експерти от британската Национална здравна служба.

Богатото на протеини мляко съдържа аминокиселината триптофан. Тя допринася за освобождаване на хормона серотонин, който участва в производството на хормона на съня мелатонин.

Куркумата често е възхвалявана заради многобройните си ползи за здравето. Проучвания показват, че подправката, известна с противовъзпалителните и антиоксидантни свойства, също така намалява тревожността и подпомага качествения сън.

При безпокойство, което пречи на заспиването, експертите препоръчват и чай от пасифлора. Способността на напитката да противодейства на тревожността се дължи на съдържащия се в нея антиоксидант апигенин.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ