ТЕМА 

Търсят се в Слънчев бряг: Стаи за по двама, с камериерка за полицаи по двойки

Община Несебър обяви, че осигурява 85 000 лева финансова помощ за комфорта на полицаите, които ще бъдат командировани в Слънчев бряг това лято.

Местната власт вече обяви обществена поръчка за престоя в курорта на МВР-служителите от вътрешността на страната.

В нея изрично е записано, че стаите, в които ще бъдат настанени униформените, трябва да са с климатик и самостоятелен санитарен възел, леглата в тях да са не повече от две, като за целия период трябва да има и камериерка.

Стаите ще бъдат ангажирани от 1 юни до 20 септември, като Община Несебър се наема да плати за нощувките на 79 служители на реда.

Оферти по обществената поръчка се приемат до 18 март т.г. До участие ще бъдат допуснати кандидатите, които през последните три години са имали сходен предмет на дейност, допълват от Община Несебър.

Само преди шефът на Бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов обяви, че все още не е ясна точната бройка на чужди полицаи, които ще бъдат командировани по курортите ти за летния сезон.

„Сигурни сме обаче, че ще бъдат ситуирани в Несебър и Приморско засега, както и че ще са от страните Германия, Чехия, Полша и Румъния“, подчерта той.

На свой ред главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира със задоволство, че джебчийските кражби по морето за изминалата 2018-а са спаднали драстично.

„Това е заради добрата взаимопомощ между нашите служители и тези от чужбина, които вече традиционно биват командировани у нас. Освен по морето, това са наблюдава и през зимния сезон в зимните ни курорти“, посочи той.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ