СВЕТЪТ 

Путин към британски бизнесмени в Кремъл: Пазарът е достатъчно голям

Президентът Владимир Путин прие в Кремъл няколко представители на британския бизнес, работещи в Русия.На срещата присъстваха изпълнителният директор на Glencore Айвън Глазенберг, главен изпълнителен директор на British Petroleum Робърт Дъдли, председателят на Съвета на директорите на Vitol Иан Тейлър, пише руският вестник „Коммерсант“, цитиран от Фокус.

Държавният глава покани британски бизнесмени да участват в релаизирането на национални проекти в Русия. В хода на националните проекти се планира „да се инвестират стотици милиарди долари в развитието на най-важните сектори на икономиката и социалната сфера“, заяви президентът.

„Говорим за инвестиране на стотици милиарди долари и тук съм сигурен, че и вашите компании биха могли да участват в тази работа. Пазарът е достатъчно голям“, каза Путин. Според него, изпълнението на тези проекти „ще отвори значителни бизнес възможности, включително и за британските бизнес кръгове“.

На срещата присъстваха помощниците на президента Андрей Белусов и Юрий Ушаков, директорът на „Роснефт“ Игор Сечин, министърът на икономиката Максим Орешкин и министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, председателят на Централната банка Елвира Набиулина и ръководителят на руския фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев. Припомняме, че през следващите пет години Русия ще похарчи повече от 25 трилиона рубли за национални проекти. Най-скъп ще бъде цялостен план за модернизация и разширяване на магистралната инфраструктура: за тях ще бъдат заделени 6,35 трилиона рубли.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ