СВЕТЪТ 

Руски самолети с военни и техника кацнаха във Венецуела

Два руски самолета, превозващи 99 военни и 35 тона техника кацнаха в Каракас, „в рамките на техническото и военно сътрудничество с Венецуела“, предаде Франс прес, като цитира руската държавна агенция Спутник.

„В тези полети няма нищо тайнствено“, посочва Спутник и уточнява че единият самолет е „Антонов Ан-124“, другият – пътнически „Ил-62“. Те са кацнали пред президентския терминал на международното летище „Симон Боливар“.

Венецуелските власти и посолството на Русия в Каракас отказаха да коментират тази информация, посочва АФП.

Двата самолета са излетели в петък за Каракас от руското военно летище „Чкаловски“ и са направили кратък престой в Сирия. Транспортният самолет „Ан-124“ е излетял от Каракас в неделя следобед. Ройтерс също цитира агенция Спутник, че руските военни са пристигнали във Венецуела за „консултации“.

„Русия има различни договори тук, които са в процес на изпълнение, договори от технически военен характер“, заявил пред Спутник източник от руското посолство в Каракас.

Руските министерства на отбраната и на външните работи и говорителят на Кремъл не са отговорили на писмените въпроси на Ройтерс във връзка с пристигналите във Венецуела самолети.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ