ЗДРАВЕТО 

Масло от риган помага при 170 различни болести

Какво лекува маслото от риган? Попаднах на информация, че се справя с всякакви вируси и бактерии.

В отговор на въпроса предлагаме следната проверена информация. Оказва се, че маслото от риган е билков продукт, който се използва от библейски времена. Доказано е, че то убива паразити и вируси, бактерии и някои видове гъбички, освен това е антихистаминен продукт. От векове се използва за лечение на инфекции, като в същото време може да бъде спасително за страдащите от колит, както и стомашно или чревно възпаление.

Основната съставка в маслото от риган е карвакрол – силно антимикробно средство, използвано за консервиране на храни и за защита срещу плесени и други обикновени бактерии. Затова е средство с толкова добри терапевтични качества. И останалите съставки осигуряват защита срещу бактерии, предотвратяват увреждането, причинено от свободните радикали, действат като блокиращи алергени и спират растежа на раковите клетки, пише Здраве.то.

Между другото: Маслото от риган съдържа мед, калций, ниацин, цинк, бор, бета-каротин, витамини А, С и Е, калий, желязо и др. В книгата си “Практиката на ароматерапията” Жан Валне описва маслото от риган като заместител на противовъзпалителните лекарства за облекчаване на болката и е почти толкова силно, колкото морфинът. То е антиоксидант и стимулира жлъчния поток в черния дроб, като с това помага на храносмилането.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ