Home » Извън/Земно » Огромен астероид ще се приближи до Земята, ще го последва още по-голям

Огромен астероид ще се приближи до Земята, ще го последва още по-голям

Сподели новината
Огромен астероид ще се приближи до Земята на 28 април, четвъртък. Но това не е единственият космически гост, който може да застраши нашата планета. След седмица, а именно на 9 май, според прогнозите на НАСА, по-голям обект ще се приближи до нашата планета, съобщава Newsweek.

Учените от НАСА смятат, че астероидът, наречен 2008 AG33, има приблизителен диаметър от 350 до 780 м. И това е поне 2,5 пъти височината на Хеопсовата пирамида (138 м). Скоростта, с която лети потенциално опасният астероид, е почти 37 500 км/ч. Единственото, което успокоява, е, че тази космическа скала ще прелети на около 3,2 милиона километра от Земята.

[embedded content]

И още на 9 май учените от НАСА прогнозират пристигането на още по-голям астероид, наречен 2006 JF42. Учените смятат, че диаметърът му варира от 380 м до 860 м. Макар че той също се смята за потенциално опасен, със скорост от 40 600 км/ч той също ще прелети покрай Земята на разстояние от 5,6 милиона км.

За по-ясна представа от скоростта на астероида 2006 JF42, той е 12,5 пъти по-бърз от куршум и 17 пъти по-бърз от изтребител.

Припомняме, че НАСА продължава мисията OSIRIS-REx за изследване на летящия към Земята астероид Апофис. По-рано се смяташе, че тази космическа скала може да се сблъска със Земята през 2029 г. Но той ще се приближи на повече от 30 хиляди км от Земята. Това все пак е много близо в сравнение с астероидите, описани по-горе.

По-рано стана известно, че Китай също като НАСА планира да атакува околоземен астероид, за да промени траекторията му.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пак ни предупредиха за Апофис, който опасно ще се приближи до Земята през 2029 г.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.