ПОЛИТИКА 

Борисов: Евролистата на БСП е шпионин – ДС, шпионин – ДС

Мислех да не идвам, но ми харесахте, с това което представихте. Сега разбирам защо нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна война. Днес, като им видях листата, разбрах, че има само един, който разбира нещо от европейски фондове – Деница Златева. Оттам нататък е само шпионин-Държавна сигурност, шпионин-Държавна сигурност. Останалите нямат нищо общо с тази листа. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на политическата платформа за евроизборите на партия ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

„Те толкова пъти бяха излъгани, че някой иска да им се предложи, но не е наша работа да им се бъркаме“, добави той, визирайки избирателите.

„Действително много троянски коне ще влязат в Европейския парламент. Бях готов да се обзаложа, че Иво Христов ще бъде в листата, защото ги видях как се гледат на КСНС с Корнелия Нинова. По всяка една тема показахте компетентност и няма шанс никой да ви набори или да излезе по-добре подготвен. Затова съм сигурен, че ще започват и свършват с апартаменти и тераси. Ние шамарите си ги изядохме, научихме си уроците. всички са наясно на какво най-много реагират хората и не трябва да го допускаме“, подчерта Борисов.

„Имаше една игра „Намерете разликите“, с БСП можем да си играем на нея“, добави премиерът.

„В момента има един човек, който е на най-високия поста в света – Сергей Станишев. Невключването му в евролистата показва, че БСП няма нищо общо със социалистите – това ще се изтълкува в Европа“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Не случайно навсякъде България се сочи като пример, за това което правим и се прави. Освен това знаковата среща ЕС-Турция се проведе в България и на нея дойдоха президентът Туск, Юнкер, Ердоган. Срещата Китай-ЕС след това не се проведе в Румъния, а в Брюксел. За какво говори това?“, каза премиерът.

„Те нямат с какво да се похвалят, освен с компромати. Много готино е да се закачиш със знамето на разследващ журналист, но въпросът е какво разследване си направил, като си бил в сянката на премиера. Като си раследващ журналист, трябва ли да биеш по човека, който е спрял отвличанията и контрабандата. Защо като си разследващ журналист, не разследваш нищо?“, попита Борисов.

„Колкото повече се отдалечаваме от председателството, толкова повече се въздиша по нашето председателство. България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация“, заяви Борисов.

„Защото те нямат какво да кажат, нямат един успех, който да покажат. Разбирам да се закичиш със знамето на разследващ журналист – много готино звучи. Много готино е да биеш по човека, арестувал „Наглите“, спрял отвличанията и т.н. Въпросът е, като си бил разследващ журналисти и четири години си бил в сянката на премиера – какво разследване си направил тогава. Или си разследващ журналист само когато си в опозиция. Ами, и ние като станем опозиция някой ден, ще станем разследващи журналисти“, коментира Борисов.

„10-тте млрд. лв., които БСП са крали, искат да ги припишат на нас. Говорят, че по 10 млрд. лв. сме крали на годината – те знаят, че една лъжа сто пъти, като се повтори, става истина. И на КСНС попитах щом се крадат, първо да видим откъде – как ще се откраднат 10 млрд.“, заяви премиерът.

„Червените олигарси много добре са знаели, че като дойде ГЕРБ на власт ще правим пътища и навсякъде са изкупени кариери и земи. И сега протестират“, коментира той и посочи, че предстои в най-скоро време да се направят поне две първи копки в Северна България.

Борисов се обърна към кандидатите за евродепутати с думите: „Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри. Тези хора си измислят, легендират си – не случайно са деца на такива семейства. Измислят си легенда като всеки разузнавач, така вярват в легендата, че са разследващи и еди-какви си. Те са забравили всичко друго и си вярват, че са борци. Това е много тежък синдром“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment