ЗДРАВЕТО 

6-те най-полезни храни, които намаляват апетита

Правилното хранене се отразява не само в доброто физическо състояние, но и на здравето. Специалистите по хранене съставиха списък с храни, които не само ще намалят апетита ви, но и ще бъдат полезни за вашето здраве.

Червена риба

Тя е богата на протеини и наситени мастни киселини, омега-3 продукт. Храненето с червена риба ви позволява дълго време да подтиснете глада и да задоволите нуждите на организма за необходимите му микроелементи и минерали.

Авокадо

Плодът на авокадото е богат на мастни киселини. Той може да замени тежката храна за тялото. Олеиновата киселина, съдържаща се в него, може да намали чувството на глад.

Кафе

Тази напитка спомага за разграждането на мазнините и изгарянето на калории. В допълнение, пиенето на кафе преди хранене „мами“ стомаха и ще намали количеството на консумираната храна. Въпреки това, когато пиете кафе, е важно да запомните, че големите дози кофеин са вредни за организма.

Семена от чиа

Семената, поради способността си да абсорбират 10 до 12 пъти по-голямо съдържание на влага, значително намаляват апетита. Те са богати на наситени мастни киселини, така че намаляват нивото на холестерола, пише Здраве.то.

Яйца

Пилешките яйца са може би най-лесният начин да се намали апетита и да се насити тялото с протеини. Учените в резултат на изследванията установили, че хората, които редовно ядат яйца за закуска, губят тегло.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ