СИНЯ ЛАМПА 

20 години затвор за Иванчева, върнаха я в ареста

Специализираният наказателен съд осъди на 20 години затвор бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Десилслава Иванчева. Веднага, след като чу присъдата си, тя бе върната в ареста по искане на прокуратурата и с решение на съда.

Със същата мярка е и заместничката й Биляна Петрова, която бе осъдена на 15 години затвор. От тримата подсъдими, единственият, който остава с непроменена мярка за неотклонение – домашен арест, е посредникът при подкупа Петко Дюлгеров. Той бе осъден на 12 години зад решетките.

До връщането на Иванчева и Петрова в ареста се стига заради опасността да се укрият, веднъж чули присъдата „виновни“. Тази опция бе записана в Наказателно-процесуалния кодекс, именно за да се противодейства на евентуален опит за бягство.

Още в зала съдията по делото Иво Хинов обясни пред страните по делото и медиите мотивите за решението си, както и защо е осъдил да осъди тримата по основната част от обвиненията срещу тях, но ги е оневинил по други.

Бившият пиар на Иванчева – Петър Кърджилов, пък опита да предизвика безредици в коридора пред съдебната зала, като започна да блъска и да крещи по охраната. Наложи се съдебните гардове да се намесят.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment