ЛИЦАТА 

Ширин Местан поискала да отиде на погребението на загиналото бебе

Съпругата на лидера на ДОСТ Лютви Местан – Ширин, е разговаряла със семейството, което пострада при катастрофата с участието на политика край село Загорско.

Тя дори е поискала да отиде на погребението на 6-месечното бебе, което загина при адския удар. Самият Местан призна, че е бил в ареста и заради това не е успял да изкаже съболезнованията си на семейството.

„Съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото бебе, изказала им е съболезнования, изразила е желание да участва в погребението, разбираме болката на тези хора, страданието, естествено, че тях това експертиза, вина не ги интересува и аз ако бях на тяхно място щеше да бъде преди всичко болката“, каза той пред bTV.

„Покрусен съм, най- искрените ми съболезнования, но имам само една молба – да не раздаваме предварително присъди“, призова Местан. Според прокуратурата бившият председател на ДПС е отнел предимството на другия водач. Той обаче не е съгласен и твърди, че зверският удар е дошъл след завоя, защото другата кола се е движела в насрещното.

„Ако съм пресякъл предимството, тази кола, другата, трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена фронтално. Категорично ударът е в дясното на мен платно, ляво на него. Ако не съм застанал на моето платно нямаше как да има челен удар“, защити се Местан.

Видимостта на кръстовището е намалена, защото отляво колите идват от завой. Те се движат с до 90 км/ч, няма друго ограничение.

Според Института за пътна безопасност включването е опасно, но от АПИ са категорични – то е съгласувано с полицията. През последните години на това място има две тежки катастрофи с шестима ранени.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ