НОВИНИТЕ 

Грешна сигнализация и липса на знаци по пътя за Гърция през Маказа

Кръстовищата по пътя за Гърция през ГКПП-Маказа, където стана катастрофата с кола управлявана от Лютви Местан, не са безопасни. Голяма част от тях не са правилно сигнализирани и на много места няма знаци за ограничаване на скоростта. Това установиха експерти от Института за пътна безопасност.

Те направиха оглед на кръстовището при село Загорско, където при катастрофа с автомобила, шофиран от Лютви Местан, загина 6-месечно бебе. „Видяхме много пропуски, липса на знаци и елементи от маркировката на пътя“, каза Диана Русинова от Института:

„Там има една табела, за която спорихме скрива ли реално видимостта към главния път или не я. И самата табела закрива 30 процента от видимостта, но имайте предвид, че там като няма и ограничение на скоростта, реакцията и на другия шофьор, който евентуално също би могъл някакви мерки да вземе, за да спаси живота на себе си и на семейството – също са били отнети. Т.е. организаторът на движението е поставил водачите в тази ситуация“, добави Русинова, според която трябва да се помисли за нова организация на движението в този участък. До една седмица експертите ще подготвят с доклад с препоръки, който ще предоставят безвъзмездно на държавата.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment