СИНЯ ЛАМПА 

Откриха обезобразен труп край Смолян

Откриха тяло на мъж в местността „Пещерско бърце“ край смолянските села Турян и Пещера. Тялото на мъжа е открито на 15 април, затрупано с борови клони. Лицето е обезобразено, не са открити никакви документи.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Смолян се извършват активни процесуални действия за установяване на извършителя на убийство на мъжа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив, предаде „Фокус“.

Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112. На мястото е пристигнала дежурна оперативна група от ОД на МВР-Смолян и от РУ на МВР-Смолян, като незабавно са започнали процесуални действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието и трупа, назначена е била тройна съдебномедицинска експертиза.

При извършена аутопсия в болницата в гр. Смолян е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила в резултат на асфиксия/задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт. Изготвена е била дактилоскопна експертиза, според която е установено, че починалото лице е Георги Т. Г., на 41 г., като смъртта му е настъпила преди около 15 денонощия.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ

Leave a Comment